Home

Achtergrond 217 x bekeken

Obama beantwoordt online vragen

De Amerikaanse president Barack Obama gaat donderdag via het internet vragen van gewone burgers beantwoorden over onder meer de economie.

Dat meldde de website van het Witte Huis, WhiteHouse.gov, vandaag. Bezoekers van WhiteHouse.gov kunnen hun vragen online indienen en stemmen over de inzendingen van anderen. De president beantwoordt de populairste vragen en dat is donderdagmorgen (lokale tijd) rechtstreeks te volgen.

Volgens het Witte Huis is 'Open for Questions' een experiment om de afstand tussen burger en regering te verkleinen. Woensdag hadden 12.600 mensen ongeveer 15.000 vragen ingediend en 460.000 stemmen uitgebracht voor wat het Witte Huis een online 'Town Hall Meeting' noemt.

Obama maakte tijdens de verkiezingscampagne al massaal gebruik van het internet om de bevolking te bereiken en hij blijft daar als president mee doorgaan. Zo is de traditionele wekelijkse 'radiotoespraak' van de president bij Obama ook op YouTube te volgen.
De 44e president gebruikt ook nog 'oude' communicatietechnieken, zoals de post. Maar van de 40.000 brieven die hij dagelijks van landgenoten ontvangt, kan hij er vanwege gebrek aan tijd maar tien lezen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.