Home

Achtergrond 251 x bekeken

OPEC handhaaft olieproductie

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) handhaaft de olieproductie.

De OPEC-leden besloten dat vandaag in de Oostenrijkse hoofstad Wenen. Daarnaast hebben de leden een nieuwe vergadering gepland op 28 mei. De vraag naar olie is de afgelopen maanden sterk gedaald als gevolg van de wereldwijde economische neergang. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) riep het oliekartel OPEC vrijdag op de productie niet te verlagen om de prijzen op te krikken. Volgens het IEA zouden hogere prijzen ongunstig uitpakken voor de wereldeconomie.

De OPEC liet daarop weten bevreesd te zijn voor verder dalende prijzen en verklaarde dat dit het belangrijkste thema zou zijn op
de bijeenkomst in Wenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.