Home

Achtergrond 188 x bekeken 1 reactie

OPEC: 'drastische maatregelen' mogelijk in mei

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) zal tijdens de volgende bijeenkomst van de lidstaten in mei mogelijk gedwongen worden "drastische actie'' te ondernemen, als de olieprijs dan nog steeds laag is.

Dat zei vandaag OPEC-secretaris-generaal Abdullah al-Badri. De OPEC zag tijdens een bijeenkomst afgelopen zondag af van een productieverlaging om de olieprijs op te krikken. Badri liet maandag weten dat de huidige lage olieprijs de wereld een gigantische ,,economische stimulans'' geeft. Het gaat volgens hem om "meer dan 2 biljoen dollar''.

Maar als de prijzen in mei nog steeds laag liggen, zal de OPEC maatregelen overwegen. De prijs moet volgens de OPEC-topman tussen de 75 en 80 dollar per vat liggen om olieproducerende landen de kans te geven om te investeren in de olie-industrie. Momenteel kost een vat ruwe olie ongeveer 44,75 dollar per vat.

De Saudische minister van Olie Ali al-Naimi zei vandaag dat de olieprijs idealiter tussen de 60 en 75 dollar moet liggen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    piet

    kan de melk en de granen ook weer duurder worden, ze zijn toch gekoppeld aan de olieprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.