Home

Achtergrond 397 x bekeken 1 reactie

OM onderuit in fraudezaak tulpenbollen

De rechtszaak tegen drie verdachten van een grote fraude met tulpenbollen is vandaag gestrand.

Het Openbaar Ministerie (OM) mag de drie niet verder vervolgen, omdat het vertrouwelijke communicatie tussen de verdachten en hun advocaten heeft bewaard. Mogelijk heeft het OM die informatie gebruikt voor het onderzoek, terwijl dat niet mag met dergelijke 'geheimhoudersinformatie', aldus de rechtbank.

Justitie bewaarde afgetapte telefoongesprekken tussen verdachten en advocaten en nam zonder toestemming van de raadslieden e-mails in beslag. De rechtbank stelt dat er vervolgens e-mails terechtkwamen in mappen van politiemensen die de verdachten zouden gaan verhoren.

Communicatie tussen advocaten en hun cliënten valt onder het beroepsgeheim van de advocaat. Burgers moeten erop kunnen vertrouwen dat wat zij met hun raadsman bespreken tussen hen beiden blijft.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    marc pronk

    Het wordt tijd dat er een ander rechtsysteem komt en niet alleen maar tijd rekken net zo lang dat er een persoon een fout maakt en iedereen vrijuit gaat . want daar is het al die advocaten om te doen slap lullen, dure woorden,en tijd rekken, de uren schrijven we wel door ,sorry maar ik heb hier geen goed woord voor over .
    m.v.g. Marc pronk- Pronk tulpen

Of registreer je om te kunnen reageren.