Home

Achtergrond

Norovirus boosdoener in restaurant Fat Duck

Het zeer besmettelijke norovirus was hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van een buikgriepepidemie onder ongeveer vierhonderd gasten van het Britse sterrenrestaurant the Fat Duck.

Dat heeft eigenaar en chef-kok Heston Blumenthal laten weten, meldden Britse media vrijdag. Het restaurant sloot eind februari enkele weken zijn deuren om te onderzoeken wat de oorzaak van de mysterieuze ziekteverschijnselen kon zijn. Voedselvergiftiging werd eerder al uitgesloten, maar zeker vijf gasten en drie personeelsleden bleken het norovirus onder de leden te hebben.

The Fat Duck en het Spaanse elBulli zijn door een toonaangevend tijdschrift uitgeroepen tot de beste restaurants ter wereld. Beide zaken koken met behulp van natuur- en scheikundige technieken om producten beter en preciezer te bewerken, de zogeheten moleculaire gastronomie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.