Home

Achtergrond

Nominatie handelsprijs voor Banken Champignons

Banken Champignons heeft een nominatie ontvangen voor de competitie best geleide bedrijven in Nederland.

Naast de financiële resultaten van het champignonhandelsbedrijf is de strategie aangevoerd als reden voor de selectie bij de beste 75 bedrijven, stelt Banken.

Zonder uitspraken te doen over de financiële resultaten over 2008, zegt financieel directeur Rob Banken dat de handelsmarges op champignons gezond zijn, ondanks de prijsdruk in de primaire sector. Banken bezit zelf ook twee teeltbedrijven, maar 75 procent van de activiteiten ligt buiten deze primaire productie. "We presteren goed, ook bij het normale product."

Dat is een belangrijk signaal naar afnemers, denkt Banken: "We zijn een solvabele partij, afnemers hoeven zich daarover geen zorgen te maken in deze tijd van financiële crisis, zonder dat het ten koste gaat van telers. We betalen een marktconforme prijs uit en misschien wel de beste prijs."

Een jury kijkt namens partijen als Kamer van Koophandel en VNO-NCW naar de financiële resultaten, strategie, personeelsbeleid, interne organisite en afzet. Banken viel met name op door haar financiële- en marktresultaten en strategisch marktplannen.

De accenten op luxe paddestoelen en convenience hebben de marktpositie verbeterd, weet Banken. "Grote partijen hebben zich er nog niet op gestort. Vorig jaar hebben wij daarvoor een bedrijf opgekocht. Dat heeft toch andere marges dan de gewone witte champignons."

Of registreer je om te kunnen reageren.