Home

Achtergrond 324 x bekeken

Nieuwe schaapskooi Natuurmonumenten met goede resultaten

Leden van de vakgroep schapenhouderij van de LLTB bezochten vandaag de schaapskooi op de Brunssummerheide bij Heerlen.

De schaapskooi met Schoonebeeker schapen is eigendom van Natuurmonumenten. Bij de schaapskooi is een nieuwe stal gebouwd. Door een samenwerking met Nuon is de schaapskooi voorzien van duurzame energie. Ook weekblad Libelle betaalde mee aan het nieuwe onderkomen van de schapen. Ger Lardinois, bestuurslid van de LLTB-vakgroep is onder de indruk van de stal. "De schapen zitten er mooi bij. De lammertijd is in volle gang. Met gemiddeld 1,7 lam per ooi gaat het goed", zegt hij. De excursie werd afgesloten met de ledenvergadering van de vakgroep, waarbij nieuwe bestuursleden worden gekozen. Foto Twan Wiermans

De organisatie voor ontwikkelingssamenwerking Solidaridad voert actie tegen de slechte arbeidsomstandigheden bij de productie van bio-ethanol in Brazilië. Volgens Solidaridad zijn de omstandigheden voor de rietkappers zo slecht, dat velen van hen na vijftien jaar arbeidsongeschikt zijn. Er zijn dagelijks zeventig bedrijfsongevallen, waarvan enkele met dodelijke afloop, zegt de organisatie. Foto Solidaridad

Bert Schoneveld van het Holtense loonbedrijf Reijlink is druk bezig met het injecteren van mest. Vandaag haalde hij de mestput leeg van veehouder Bronsvoort in de buurtschap Dijkerhoek bij de Overijsselse plaats. Volgens Schoneveld kan hij tot nog toe alleen op de hogere gronden mest injecteren. Vooral in het Holterbroek liggen laaggelegen landbouwgronden waar uitrijden nog niet raadzaam is. Loonbedrijf Reijlink verwacht dat de drukte toeneemt als het weer wat beter wordt. Foto Ruben Meijerink

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.