Home

Achtergrond 310 x bekeken

Nieuw waterbassin voor beregening fruitpercelen

Medewerkers van fruitbedrijf Van der Grift en omwonenden van de Trechtweg plaatsen zeildoek onder instructie van leverancier Van Gaal.

Het waterbassin komt bij nieuwe percelen. Van der Grift mag bij nachtvorst niet rechtstreeks uit de sloot beregenen door een beperkte capaciteit. Van der Grift plant 33 hectare appels en peren op een voormalige melkveehouderij. Foto Jeroen Verheul

Japanse medewerkers verpakken aarbeien van het merk Amaou. De toplijn aardbeien worden onder bijzonder hygiënische omstandigheden verpakt. De verkoop blijft overeind terwijl de verkopen van auto’s en industriële producten wel onder druk is komen te staan. De verkoopprijs voor acht grote aardbeien van het merk is ruim elf euro. Afzetgebieden zijn Hong Kong en de VS. Foto EPA

Lelieteler Jan Menting in Creil kijkt hoe het planten verloopt. Menting heeft met zijn broer Gerard een bollenbedrijf. "We planten dit jaar 60 hectare lelies. Dat is 5 procent minder vanwege de slechte financiële resultaten van vorig jaar. Ik ken niemand die zijn lelie-areaal uitbreidt. Ik verwacht daarom landelijk een kleiner areaal. Het planten verliep goed dankzij het mooie weer." Foto Alex J. de Haan

Medewerkers van kweekbedrijf Limagrain zaaien een proefveld in met vlas bij een akkerbouwer in Zeeuws-Vlaanderen. Het proefveld is enkele ares groot, zegt Vincent Coolbergen, manager Granen. "et veld is gezaaid in een gerstperceel. De grond is besmet met brand. We testen hier onder andere de resistentie van verschillende vlasrassen tegen brand. Deze ziekte is één van de grootste problemen in de vlasteelt. Het onderzoek voor de rassenlijst doen we op ons eigen kweekbedrijf." Foto Camile Schelstraete

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.