Home

Achtergrond 191 x bekeken 1 reactie

Niet getest Brits rund in Nederland geconsumeerd

Een Brits rund dat na de slacht ten onrechte niet op BSE is getest, is in Nederland op de markt gekomen en geconsumeerd.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft dat laten weten. Na de melding door de Britse autoriteiten dat een Brits rund door de mazen van de test was geglipt, heeft de VWA gecontroleerd of het karkas van het dier nog in Nederland aanwezig was.

Op 23 januari heeft de VWA het bedrijf bezocht dat het karkas had ingevoerd. "Uit de distributielijst was op te maken dat het vlees inmiddels al geconsumeerd was", aldus de VWA.

Volgens de regels in 2008 had het dier nog getest moeten worden op BSE. Onder de nieuwe regels voor 2009 was de test niet meer nodig. Er is volgens de VWA een verwaarloosbaar risico voor de volksgezondheid.

Eén reactie

  • no-profile-image

    freek

    ok wereld handel maar wat is doel hier als je eigen land genoeg vlees heeft om uit te voeren om meer in te kopen in het buiten land. Ik kan er gewoon niet bij zeker als we praten over "food miles" . Er is gewoon iets mis met de hele wereld. En ja nu ga ik eens preken over de hele bende, we hadden de ex provo`s in de regering die waren VOOR vrijheid en hadden relatief goed ideeen maar wat hebben we nu??? Een stel oellewappers die gewoon braaf gestudeert hebben en nooit hebben geleert om echt op te staan voor hun overtuigingen. Vrijheid en blijheid staan zover van hun idealen dit zijn mensen die beter thuis zijn in het zaken leven dan in de regering. Ik was laatst eens aan het praten met mijn baas over dat als je in nederland geboren word je al 20.000 euro in de min staat, maar is er iemand die er zich zorgen maakt over deze schuld, nee het is "normaal" Wie zou ooit denken dat een land waar van word gedacht dat ze krenterig waren het acseptable zouden vinden om rente te betalen over geld wat de "regering" lekker over de balk aan het gooien is, het zou een ander verhaal zijn als het echt nuttig is. Maar mensen is het echt aanvaardbaar dat we nog steeds aan het betalen zijn voor projecten van 50 jaar oud. Is het niet tijd dat het hele land iets somber gaat leven, en mensen die het er niet mee eens zijn rotten dan maar op. Is dat niets wat nederland trots op kan zijn de samen horigheid zonder eigen belange, WIJ tegen de rest een leider onder leiders is wat we nodig hebben een echte geus, ik denk dat onder dat motto veel nederlanders zoals ik naar huis komen en helpen. Wie stapt er naar voren mijn stem heb je,in de naam van god en onze koningin laat wat van je horen,wees niet schuw maar grijp de aandacht van het volk en lijd ons door deze tijd van onzekerheid. Als u misschien nu tranen in uw ogen krijgt is het misschien u voor wie deze heldentaak is weggelegt. Ik zou het graag willen doen maar ik weet dat ik niet DIE persoon bent.

Of registreer je om te kunnen reageren.