Home

Achtergrond

Neste bouwt grootste biodiesel fabriek in Singapore

De Finse oliemaatschappij Neste Oyj bouwt een 550 miljoen euro kostende biodieselfabriek in de stadstaat Singapore.

In 2010 moet de dan grootste biodieselfabriek ter wereld klaar zijn en jaarlijks circa 800.000 ton produceren. Het bedrijf, bekend om haar initiatieven op het gebied van biobrandstof, gebruikt zogeheten NExBTL-technologie. Hierdoor kunnen alle plantaardige olieën of dierlijke vetten, eventueel door elkaar, als grondstof voor de biodiesel dienen.

Neste Oyj realiseerde in 2008 een omzet van ruim 15 miljard euro en heeft herhaaldelijk aangegeven 's werelds grootste biobrandstoffenproducent te willen worden. Het bedrijf heeft in Porvoo reeds een NExtBTL-raffinaderij operationeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.