Home

Achtergrond

Negen arrestaties in China om vervuild vlees

De politie in China heeft negen mensen opgepakt wegens de verkoop van varkensvlees die waren gevoed met verboden chemicaliën.

Het leidde ertoe dat zeker zeventig mensen ziek raakten. Dat meldden staatsmedia vandaag. In totaal zijn tegen vijftien mensen aanklachten ingediend. De zaak deed zich voor in februari in de zuidelijke provincie Guangdong. De zes andere verdachten zullen binnenkort worden gearresteerd, aldus het persbureau Xinhua.

Het is algemeen bekend dat boeren in China hun varkens clenbuterol geven om het vetgehalte te verminderen. Maar dat is verboden omdat het ernstige gevolgen kan hebben voor mensen. De voedselindustrie in China heeft een slechte naam. De sector wordt geplaagd door corruptie en is slecht gereguleerd. Vorig jaar stierven nog zes baby's en werden meer dan 300.000 anderen ziek nadat babymelk was besmet met een chemisch product dat normaal wordt gebruikt om plastic te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.