Home

Achtergrond 144 x bekeken

Nederlandse wint internationale natuurprijs

De Nederlandse natuurbeschermer Maggie Muurmans is een van de drie winnaars van de Future for Nature Award.

Ze kreeg de prijs voor haar rol in het beschermen van de zeeschildpad, het ontwikkelen van ecotoerisme en het instellen van beschermde gebieden op Sumatra in Indonesië. De Britse televisiepresentator Sir David Attenborough reikte de natuurprijs vrijdag uit in het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo, maakte het park bekend.

Het dierenpark is hoofdsponsor van de internationale award en stelde voor de drie winnaars in totaal 150.000 euro beschikbaar. Dat geld kan besteed worden aan de winnende projecten, zo meldt het dierenpark.

De andere twee winnaars uit Iran en Ivoorkust zetten zich respectievelijk in voor de bescherming van de bedreigde Aziatische cheeta en de Perzische panter en voor de bescherming van het Tanoébos in Ivoorkust.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.