Home

Achtergrond

Nederlandse kerken zetten klimaat op hun agenda

De Raad van Kerken (RvK) roept kerken en burgers op het klimaatprobleem hoog op de agenda te zetten.

De raad verspreidt in de loop van maart de brochure ’klimaatverandering: het moment van de waarheid’ onder haar leden.

In de brochure sluit de RvK zich aan bij de groep wetenschappers die een ”radicaal waarschuwende positie” inneemt. Deze groep meent dat het overleven van mens en natuur op het spel staat als de wereldwijde energiehuishouding in de komende tien tot twintig jaar niet radicaal verandert. Volgens een woordvoerder heeft de raad bewust positie gekozen in het klimaatdebat. ”Het is tijd om de wissel nu om te zetten”, aldus de woordvoerder.

De RvK riep de werkgroep Kerk en Milieu in het leven om de brochure te maken en een verklaring op te stellen die het standpunt van de RvK weergeeft. Volgens Kerk en Milieu hebben Nederlandse kerken te lang gezwegen over het thema klimaat.

De Raad van Kerken is een samenwerkingsverband van zeventien christelijke kerken, waaronder de Protestantse Kerk Nederland en de Rooms Katholieke Kerk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.