Home

Achtergrond 202 x bekeken

Nederlandse banken populair bij Duitse spaarders

Nederlandse banken vechten met hoge rentes om de gunst van de Duitse spaarder.

Met rentes van rond de vijf procent staan ondernemingen als Credit Europe Bank, Amsterdam Trade Bank en NIBC Direct op dit moment in de top van alle renteranglijsten, die Duitse media als de Süddeutsche Zeitung en het weekblad Focus bijhouden.

Een woordvoerder van de Credit Europe Bank spreekt van een 'sterke groei' van het Duitse spaargeld. Het in Nederland succesvolle NIBC Direct, dat begin februari de overstap waagde naar Duitsland, wil nog geen concrete cijfers geven. Niettemin noemde de Frankfurter Allgemeine Zeitung eerder deze maand in haar digitale editie de rentes die NIBC biedt 'bijna onverslaanbaar'.

Daarbij trok het dagblad echter ook de vergelijking met een vorige buitenlandse rentestunter, de IJslandse Kaupthing bank. Sinds die ten onder ging, wachten de circa 30.000 Duitse rekeninghouders op hun geld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.