Home

Achtergrond 211 x bekeken 1 reactie

Nederlanders eten liefst stamppot en erwtensoep

Nederlanders zetten het liefst de Hollandse pot op tafel.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek door GfK in opdracht van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). De meesten van de 521 ondervraagden kiezen voor de Hollandse pot (86 procent), gevolgd door Italiaans (46 procent) en Aziatisch (28 procent).

Stampot staat voor 73 procent van de ondervraagden symbool voor de Nederlandse keuken. Op de tweede plaats komt erwtensoep (41 procent) en op drie de gehaktbal (18 procent). Het merendeel zegt dat Nederland een echte eetcultuur heeft.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    stampot en snert met worst,ja heerlijk

Of registreer je om te kunnen reageren.