Home

Achtergrond 240 x bekeken 1 reactie

Nederlander at afgelopen jaar minder vis

Nederlanders hebben het afgelopen jaar per persoon 200 gram minder vis gegeten.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gfk in opdracht van het Nederlands Visbureau die vandaag naar buiten zijn gebracht. Vooral in de tweede helft van het jaar liep de visconsumptie terug, aldus een woordvoerster van het Visbureau. Alleen jongeren, mensen onder de 35 jaar, aten juist vaker vis. Vijftigplussers blijven de grootste viseters.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 90 procent van de consumenten in 2008 wel eens vis of schaal-en schelpdieren at. Gemiddeld genomen komt een keer in de drie weken vis op tafel. "Veel minder dan het advies is om gezond te eten'', aldus de woordvoerster. Hoewel het Visbureau geen link wil leggen met de economische teruggang, valt wel op dat vooral de duurdere vissen minder in trek zijn.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    putten

    ik vind dat niet gek met die hoge dioxine gehaltes en pijnleidende stikkende vissen nadat ze zijn gevangen,je kunt veel beter gewoon een stuk nederlands vlees eten ,gezond veilig en niet duur.

Of registreer je om te kunnen reageren.