Home

Achtergrond

Nederland belangrijkste importpartner van Duitsland

Nederland is in 2008 de belangrijkste importpartner van Duitsland geworden.

Dat betekent dat Nederland afgelopen jaar de belangrijkste exporteur richting Duitsland was. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse statistische bureau, zo meldde de Nederlands-Duitse Handelskamer vandaag.

Duitsers betrokken vorig jaar goederen ter waarde van meer dan 72 miljard euro uit Nederland. Frankrijk, dat in 2007 nog op de eerste plaats stond, volgde in 2008 met een afzet ter waarde van 66 miljard euro.

Tegelijkertijd wordt Nederland voor Duitsland ook een steeds belangrijker afzetmarkt. In totaal werden goederen ter waarde van bijna 65,6 miljard euro vanuit Duitsland naar Nederland verscheept. Daarmee kwam Nederland in 2008 uit op de vierde plaats van afzetlanden voor Duitse producten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.