Home

Achtergrond 4 reacties

Natuurboer verdacht van overtreding destructiewet

Twee dode runderen, die in verregaande staat van ontbinding zijn aangetroffen in Zeewolde, blijken eigendom van het biologisch en dynamisch bedrijf De Zonnehoeve.

De exploitant van De Zonnehoeve in Zeewolde wordt verdacht van overtreding van de destructiewet. De Algemene Inspectiedienst gaat controle uitvoeren op het bedrijf annex zorgbedrijf. Volgens een woordvoerder van de AID is er op dit moment geen verdenking van dierverwaarlozing.

Maar volgens de AID is wel duidelijk dat niet is voldaan aan de verplichting om dode dieren binnen één werkdag te melden voor destructie. Het is nog niet duidelijk hoe de dieren aan hun einde zijn gekomen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  biopeet

  Biologisch geproduceerd is gezonder.
  Toch hier heeft weer iemand die boer aangegeven vanuit een standpunt die "biologisch" niet accepteerd en als concurrend ziet: stom he!
  Steek die energie die je hebt in nuttigere dingen zoals,: dienst regelingen vol sturen met bezwaren op elke brief die u van hun krijgt, laat daarmee een signaal achter bij een instantie die alleen volgens de letter van de wet werkt.(Dus voor de agrarische sector, niet praktisch).Ik wens een ieder veel succes met boeren ,in deze barre tijden .

 • no-profile-image

  gert

  laat de AID ook maar even in de oostvaardersplassen kijken

 • no-profile-image

  DJ

  De overheid zou eerst eens moeten kijken bij die grote natuurboer ernaast; SBB heeft honderden dieren laten creperen, daar wordt niets aan gedaan.
  De kleine jongens zijn gemakkelijker aan te pakken.

 • no-profile-image

  Marcel

  Ik vind het juist dat er hier word opgetreden! Je kunt wel altijd naar je buurman wijzen maar dat onslaat jou er niet van om de wet op te volgen. Is dit in de biologische sector meer te doen?? Hoezo is biologische beter???

Of registreer je om te kunnen reageren.