Home

Achtergrond 196 x bekeken 1 reactie

Naïef en niet transparant

Het dagelijks bestuur van het PVV is de afgelopen zomer volledig nat gegaan bij het vaststellen van een wachtgeldregeling voor zijn weggestuurde voorzitter Jos Ramekers.

Het db dacht de zaak besloten te kunnen regelen en de weg via de openbare bestuursvergadering te kunnen negeren. Die opzet mislukte volledig op het moment dat de SER-Toezichtskamer erachter kwam dat er een geheime lijst met afspraken bestond, naast de regeling die naar de SER was gestuurd.

Voorzitter Hans Kamps van de Toezichtskamer van de SER wil niet zover gaan dat hij het db van het PVV beticht van opzettelijke fraude. Hij spreekt van grote bestuurlijke naïviteit en gebrek aan transparantie van bestuur.

Naïef. Het is inderdaad het beeld dat rijst. De bestuurders zijn blind gevaren op hun juristen. Die hebben een vreemd staaltje broddelwerk afgeleverd, waarvan je je afvraagt hoe het mogelijk is geweest dat zij dachten dat de regeling juridisch houdbaar was.

De bestuurders moeten de opmerkingen van Kamps over transparantie in hun bestuurlijk werk ter harte nemen. De heffingbetalers, of het nu boeren zijn of slachterijen, hebben recht op inzicht in de besteding van hun heffingsgeld. Het bestuur heeft verantwoordingsplicht.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer

    Even voor de duidelijkheid. Het waren geheime afspraken tussen LTO/VION en Ramekers. De echte belangenbehartigers, de Nederlandse Vakbond voor Varkenshouders heeft er altijd en openlijk afstand van genomen dat er boerengeld verkwanselt wordt aan een slechte voorzitter. Lto geeft dus zomaar miljoenen uit, terwijl de varkenssector zelf geen brood heeft om te eten. Als er nog varkenshouders hier zijn die lid zijn van deze geldverslindende organisatie, geeft dan aub even een reactie WAAROM men nog lid is van lto ?? Ik snap niets meer van deze "ondernemers"

Of registreer je om te kunnen reageren.