Home

Achtergrond 1 reactie

Na de zomertijd komt de lente

Na een weekeinde dat meer weg heeft van eind november dan eind maart wordt het na het ingaan van de zomertijd eindelijk lente, voorspelt het KNMI.

,,Het ziet ernaar uit dat komende week de eerste warme lentedagen opleveren'', aldus het KNMI. De temperatuur zal naar verwachting ook in De Bilt boven de 15 graden uitkomen. En de kans is groot dat het warme en droge weer langere tijd aanhoudt.

Volgens het KNMI wordt de 15 graden meestal al in maart overschreden. ,,Maar soms laat de eerste lentewarmte langer op zich wachten.'' Vorig jaar werd het pas op 20 april warmer dan 15 graden. Maar dat was dan ook uitzonderlijk laat. Maart vorig jaar sneeuwde het bovendien en behoorlijk ook.

In het weekeinde moeten we nog even door de zure appel heen bijten. Zondag kan het zelfs gaan hagelen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    brian

    Hier komt na de wintertijd de lente!

Of registreer je om te kunnen reageren.