Home

Achtergrond 176 x bekeken

Minister en Kamer prijzen Van der Vlies om inzet SDE

Tweede Kamerlid Bas van der Vlies (SGP) had gelijk toen hij vorig jaar pleitte voor meer subsidie voor co-vergisting.

Dat zei economieminister Maria van der Hoeven tijdens een debat over de Stimuleringsre­geling Duurzame Energie (SDE).De SGP-voorman vroeg Van der Hoeven vorig jaar een aantal ma­len om verhoging van het basisbe­drag, omdat ondernemers anders niet zouden investeren in nieuwe installaties.

De minister vond dat destijds niet nodig, maar consta­teert nu dat de regeling bepaald niet succesvol was.Ook andere Kamerleden prezen de vasthoudendheid van Van der Vlies. De SGP’er reageerde hierop door zijn collega’s eraan te herin­neren dat zij zijn pleidooi vorig jaar niet hebben gesteund. Wel zei hij blij te zijn dat bij de komende openstelling van de regeling, in april, er alsnog meer geld komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.