Home

Achtergrond 198 x bekeken

Minister Verburg geeft hippische sector complimenten

Gerda Verburg heeft in een informele sfeer met vertegenwoordigers van de hippische media een toelichting gegeven op haar brief aan de Tweede Kamer, die betrekking heeft op de door de Sectorraad Paarden ingediende nota Welzijn.

"Ik vind dit rapport een goede aanzet en ik maak de SRP een groot compliment dat zij in één jaar een door 34 partners onderschreven nota heeft weten te produceren", aldus Verburg.

De minister maakte wel duidelijk dat de hippische sector en met dit rapport nog niet is. Zo wenst zij voor 1 augustus van dit jaar een duidelijke agenda te zien, waarin voor de komende jaren duidelijk wordt vastgelegd wanneer wat is gerealiseerd en hoe dat bereikt moet gaan worden. Daarnaast verwacht de minister ieder jaar een rapportage over wat de 34 verschillende organisaties aan plannen hebben, wat er in uitvoering is en wat ze hebben gerealiseerd.

In haar brief aan de Tweede Kamer ziet zij de SRP heel nadrukkelijk als haar enige gesprekspartner. "Als wij brieven krijgen van organisaties zullen wij die zeker behandelen, maar ik roep de sector op om zoveel mogelijk de krachten te blijven bundelen. Ik vind het ongewenst en zie het ook als een onmogelijke opgave om met één van de 34 partijen die binnen de SRP actief zijn apart te gaan praten. Mijn gesprekspartner is de SRP".

In de ogen van Verburg zal het nog een paar jaar duren voordat alle zaken die de SRP noemt geconcretiseerd zullen zijn. "Dat zie ik niet als een probleem. Iedere organisatie heeft zijn eigen reglementen en die zullen over niet al te lange tijd wel worden aangepast met de voorstellen zoals die door de SRP gedaan zullen worden. Mocht het zo zijn dat de SRP mij vraagt om over bepaalde zaken wetgeving te realiseren, dan zal ik daar naar kijken, maar hoop dat dit niet nodig zal blijken".

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.