Home

Achtergrond

'Minder animo voor transgene soja in Brazilië'

Braziliaanse boeren in de deelstaat Mato Grosso zijn minder enthousiast geraakt over transgene soja.

Volgens de Belgische nieuwsdienst Vilt komt dit doordat de opbrengsten op sommige bedrijven in de deelstaat tegenvallen.

Veel boeren in Mato Grosso zijn een paar geleden overgestapt op transgene soja die resistent is gemaakt tegen het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat. Ze hoopten op hogere opbrengsten en lagere kosten. Dat het tegenvalt kan te maken hebben met de teeltomstandigheden in de deelstaat.

In de naburige deelstaat Rio Grande do Sul slaat de teelt van transgene soja beter aan. Daar zouden de boeren meer moeite hebben het onkruid in de gangbare soja onder de duim te houden dan in Mato Grosso.

Of registreer je om te kunnen reageren.