Home

Achtergrond 7 reacties

Milieudefensie begint campagne tegen 'fout vlees'

Milieudefensie spreekt Albert Heijn aan op de ontbossing in Zuid-Amerika.

Tijdens de vervaardiging van vleesproducten krijgt het vee soja te eten dat onder meer op ontboste landbouwgrond wordt verbouwd, liet de milieuorganisatie vandaag weten.

Door middel van posters, radiospotjes en de website www.stopfoutveevoer.nl vestigt Milieudefensie de aandacht op deze actie. Daarnaast doen actievoerders diverse filialen van de supermarktketen aan om bezoekers te informeren. Albert Heijn is in Nederland de grootste verkoper van vleesproducten.
"
"Er schuilt een drama achter goedkoop vlees. Albert Heijn moet nu snel stappen zetten om de ontbossing voor fout veevoer te stoppen'', aldus campagneleider Wouter van Eck.

Een woordvoerster van Albert Heijn zei de actie te betreuren, met name omdat de supermarkt als enige wordt aangepakt. "Het gaat hier om een wereldwijd probleem. Wij stimuleren achter de schermen al verschillende initiatieven en bieden onze klanten een groot aanbod aan alternatieven voor sojavlees.'' Daarnaast liet zij weten dat Albert Heijn momenteel betaalbare en milieuvriendelijke vleesproducten ontwikkelt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gurbe

  Wat een kortzichtigheid, dezelfde Albert Heijn die niks teveel voor zuivel wil betalen en daardoor vele boerengezinnen het leven zuur maakt.
  Laat milieudefensie een offensief voeren tegen de lage prijzen voor zuivel zodat boeren de mogelijkheid krijgen om op een ander soort veevoer over te stappen.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Miliedefensie niet opgelet?
  Wij gebruikt afval soja, dus alles wat vegatariers en andere industrie niet meer gebruiken, dus dit is weer foutloze informatie vanuit hun.

 • no-profile-image

  vlees

  betaalbaar en milieuvriendelijk vlees?
  dat betaalbaar zal ongetwijfeld ten koste van de boer gaan

 • no-profile-image

  Benny Wijs

  Wat willen ze nou, dat we allemaal stoppen met vlees eten en aan de soyaburgers gaan?

  En als iedereen Soya eet wat moeten we dan met het soyashroot als er geen vee meer is wat het opeet?

 • no-profile-image

  Boer

  Mischien moet milieudefensie bij deze gelegenheid de mensen er ook van bewust maken dat voor alle grond die in nederland onder water wordt gezet ergens anders in de wereld ongeveer 4? keer zoveel hectaren moeten worden ontgonnen om op de zelfde voedselproductie uit te komen.En wat is er fout aan het feit dat het vee het afval van de soya genaamd soyaschroot op vreet?

 • no-profile-image

  gert

  brazilie heeft een explosieve bevolkingsgroei die kan van de natuur ook niet leven ,er zal wel brood op de plank moeten komen en ook nog wat beleg

 • no-profile-image

  Consument

  Milieudefenie, hou is op met onzin te vertellen. alles kapot maken is jullie motto! Het is soyaschroot wat aan de dieren gevoerd wordt en hier vele goede landbouwgrond verwoesten is pas echt een milieuramp. jullie zijn de milieuverpesters met al die onzin. Alles moet verhongeren, de mensen, de dieren, de landbouwgronden, de dieren in het wild. Dan campagne voeren bij AH tegen fout vlees, je bent gestoord!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.