Home

Achtergrond

Merkel diep geschokt en ontdaan na bloedbad

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zich vandaag diep geschokt en ontdaan getoond over een bloedbad in Zuid-Duitsland.

Ze sprak over een vreselijke misdaad. Ze reageerde op de daden van een 17-jarige jongen, die amok maakte en zeventien mensen het leven bracht, onder wie zichzelf.

De jongeman begon zijn dodelijke actie op zijn vroegere middelbare school in het stadje Winnenden bij Stuttgart. Hij schoot met een wapen uit het arsenaal van zijn ouders negen leerlingen en drie leerkrachten dood. Een tiende scholier overleed later aan de opgelopen schotwonden.

Op zijn vlucht schoot de dader nabij de school een volwassene dood. Hij dwong een automobilist tot stoppen en reed met diens voertuig naar het 40 kilometer verderop gelegen Wendlingen. Tijdens een schotenwisseling met de politie stierf de dader. Ook kwamen twee passanten om het leven.

De tragedie komt bijna zeven jaar na de bloedige schietpartij op een gymnasium in het Oost-Duitse Erfurt, waarbij de dader zeventien personen doodschoot voordat hij zelfmoord pleegde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.