Home

Achtergrond 168 x bekeken 1 reactie

Merels in de stad vermijden spits

Merels die in de stad wonen, beginnen eerder met zingen dan hun soortgenoten op het platteland.

Dat komt omdat stadsvogels de spits willen vermijden. Door al het verkeer dat voorbij raast, zijn ze niet meer te horen. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van cognitiewetenschapper Jelle Zuidema van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Zuidema heeft onderzoek gedaan naar de verschillen en overeenkomsten tussen menselijke taal en vogelzang. Daaruit blijkt dat deze twee niet met elkaar zijn te vergelijken. Het talent dat de mens voor taal heeft, is uniek in de natuur. Vogelzang heeft nauwelijks betekenis en is alleen bedoeld om vrouwtjes aan te trekken en mannetjes af te schrikken, aldus de onderzoeker.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Joep hermans

    Wie heeft dit onderzoek nu weer betaald??????

Of registreer je om te kunnen reageren.