Home

Achtergrond 4 reacties

Melkquotumhandel bijna windstil

Er is nauwelijk een zuchtje wind op de quotummarkt. De meeste kopers en verkopers zitten qua prijs te ver van elkaar af. Koopmelk komt dan ook niet tot een fatsoenlijke notering.

Kopers willen niet veel meer dan €14 betalen, terwijl verkopers niet onder de €18 willen zakken. Zij worden ook gesteund door een beperkt aanbod. Het gat van €4 is voor de meesten te groot om tot een transactie te komen.

Als er al handel is, gebeurt dat voor €16. Maar er zijn te weinig transacties om een betrouwbare notering te rechtvaardigen.

Voorlopig verandert er weinig. Het nieuwe quotumjaar moet nog beginnen en het jaar duurt nog lang. De komende weken zal er niet veel meer handel zijn.

In leasemelk gebeurt eveneens weinig. Het is een en al rust op de quotumarkt. ]

prognose:

nauwelijks handel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jk

  Hallo Theo, wat een makkelijk beroep heb jij toch.Je bedenk een verhaal en zet dat zonder naslagwerk op internet. Ik bedoel op het feit dat je prijzen in je verslag zet die nergens op slaan. Verkopers willen volgens jou niet onder de 18 ct zakken, terwijl er veel melkquotum op quotum.nu aangeboden wordt voor dik 16 ct.

 • no-profile-image

  DE TUKKER OET TWENTE

  J,K zo gaat het altijd met die theo hij probeert de prijs in de benen te houden hij is een pion van de makelaardij .
  Een advies aan alle potetiele kopers allemaal 3ct perprocent bieden,en gewoon wachten tot het einde van het jaar de prijs DONDERD vanzelf in elkaar ook hier geld geduld is een schone zaak.

 • no-profile-image

  jk

  Nou Tukker uut Twente, zo zwart/wit zie ik het ook weer niet. Als Theo een maatje zou zijn van de makelaars had hij in zijn artikel niet geschreven over windstille handel maar over stormachtige handel. Maar ik blijf bij mijn mening dat hij zijn huiswerk beter moet doen.Het leven bestaat uit leermomenten, dit is er een van voor hem (hoop ik)

 • no-profile-image

  Theo Brummelaar

  Beste JK,

  Ik zeg zeker niet dat er geen quotum voor ruim €16 cent wordt aangeboden. Dat gebeurt absoluut. Alleen het gros van de verkopers mikt naar mijn idee hoger. En ik heb geprobeerd de grote lijn weer te geven.

  groet,

  Theo Brummelaar
  Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.