Home

Achtergrond 2 reacties

Meerderheid in Noorden voor kernenergie

Een meerderheid van de bevolking van Noord-Nederland is voorstander van kernenergie.

Dat blijkt uit een opinieonderzoek uitgevoerd door het Dagblad van het Noorden en de Rijksuniversiteit Groningen waarvan de resultaten vandaag bekend zijn gemaakt.

Bijna 60 procent van de ondervraagden vindt het aanvaardbaar wanneer er een kerncentrale zou worden gebouwd in de Eemshaven. De resultaten van het onderzoek duiden op een kentering in de mening van de noorderlingen over kernenergie. Kerncentrales worden gezien als noodzakelijk voor de energievoorziening van Nederland.

De vakgroep sociologie van de universiteit en het dagblad doen elk jaar onder de naam Barometer van het Noorden onderzoek naar de leefbaarheid in Groningen en Drenthe.

Van de ondervraagden gaf 57 procent aan kerncentrales noodzakelijk te vinden voor de Nederlandse energievoorziening. De provincie Groningen heeft tot nu toe als beleid dat er geen nieuwe kerncentrales mogen komen in de provincie zolang er geen goede oplossing is voor het radioactief afval. De Eemshaven is een van de drie locaties in Nederland die in beeld zijn als mogelijke vestigingsplaats voor een eventuele nieuwe kerncentrale in Nederland. De andere twee locaties zijn de Maasvlakte en Borssele.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rednier

  Nederlanders willen alleen kernenergie als er een oplossing is voor kernafval.
  Die oplossing is er niet moeten we na 50 jaar onderzoek door de knapste koppen en honderden miljarden eindelijk eens toegeven.
  Bovendien is kernenergie alleen betaalbaar als we de meeste kosten niet in de kostprijs doorberekenen maar via belastingen innen.
  Een eerlijk onderzoek zou een tegengesteld conclusie opleveren.

 • no-profile-image

  bert

  vooral doen. een aanslag en nederland ligt 50 jaar plat.
  natuurlijk zal men zeggen dat het goede beveiligingen heeft. als het dan toch gebeurd. dan zegt men; dit had ik niet verwacht, en treed af als bobo. nou daar hebben wij burgers wat aan. en de staling neemt dan zeker af. bla bla bla

Of registreer je om te kunnen reageren.