Home

Achtergrond

Meer vacatures in de landbouw

In februari is het aantal online vacatures in de Nederlande landbouw met 8 procent toegenomen, blijkt uit gegevens van Monsterboard.nl

Klik op de grafiek voor een vergroting

Het aantal online vacatures is nu 127 procent van dat in december 2004. Een maand eerder stond de index nog op 119. In februari 2008 was de index nog 135.

Voor de landbouw in heel Europa schommelt het aantal op internet gepubliceerde personeelsadvertenties veel sterker dan in Nederland. De index schiet in een jaar tijd van een top van 161 naar een dal (in januari) van 61 naar 88 eind februari.

Voor de hele Nederlandse arbeidsmarkt stond de index eind februari op 121. Dat is 2 punten lager dan een maand eerder en 80 punten (40 procent) lager dan in februari 2008. De landbouw is een van de 9 sectoren die plussen. De sterkste plus waren te zien in de zorg, financiele dienstverlening en de juridische sector. Daar steeg de index respectievelijk met 17, 16 en 15 punten.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.