Home

Achtergrond 339 x bekeken

Meer dan een snelle hap op station Amersfoort

Op station Amersfoort hoeven treinreizigers met honger geen genoegen meer te nemen met een frietje of een broodje in een plastic verpakking.

In de geheel verbouwde stationsrestauratie tussen perron 4 en 5 opende de NS vandaag restaurant 'Perron 4/5 volgens Tollius'.
Het restaurant is het eerste in een serie onder de noemer 'eerste klas genieten', waarmee de NS de stations tot meer aangename verblijfsplekken wil maken, aldus Pamela Boumeester, directievoorzitter van NS Poort.

Het restaurant wordt bestierd door de eigenaars van twee bekende Amersfoortse restaurants, Tollius en Sober. Het stel wil van de voormalige stationsrestauratie een gelegenheid maken "waarvoor mensen hun trein best willen missen'', zegt eigenaresse Caroline van der Vlies.

De bedoeling is dat op meer grote stations de niet meer in gebruik zijnde stationsrestauraties tot restaurants of vergaderruimtes worden omgebouwd. "Het is zonde dat de NS zoveel stationserfgoed beheert en er niets meedoet. We willen uitstralen dat je op een druk station ook best tot rust kunt komen,'' aldus een woordvoerster van NS Poort. Het volgende project staat gepland op station Haarlem.

Bang voor minder eters wegens de recessie is het enthousiaste eigenaarsduo niet. "Er komen hier per dag 17.000 mensen langs, waar anders heb je dat nu?''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.