Home

Achtergrond 162 x bekeken

Limburgse boodschappendienst wint Stage Award

Acht VMBO-leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege uit het Limburgse Panningen hebben vanavond de Stage Award 2009 gewonnen. De prijs is uitgereikt door staatssecretaris Marja Bijsterveldt van Onderwijs en dient om meer bekendheid te geven aan de maatschappelijke stages die leerlingen van middelbare scholen steeds vaker (moeten) volgen.

De jongeren in Panningen, gemiddeld dertien jaar oud, hebben vrijwillig de boodschappendienst 'Gear Gedoan' opgezet. Ze doen boodschappen voor ouderen die dat zelf niet meer kunnen. Door het project komen ze in contact met ouderen en het leven dat de senioren leiden. Ook leren ze met geld omgaan.

Ook waren er vanavond awards voor scholen, stagebegeleiders en stagemakelaars.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.