Home

Achtergrond

Limburgers starten oogst vervroegde rabarber uit kas

Werknemers van tuinderij De Locht in het Limburgse Haler zijn druk bezig met de oogst van vervroegde rabarber uit de kas.

De kwaliteit oogt volgens eigenaar Erwin Schroijen goed, maar de volumes vallen door slecht winterweer wat tegen. "Het werd begin januari zelfs min 20 graden, waardoor het plantmateriaal dat de kas in moest niet optimaal was." De prijs is vooralsnog matig omdat veel export naar Engeland gaat, en het Britse pond momenteel laag staat. De familie Schroijen teelt al 40 jaar rabarber. Foto Twan Wiermans

Medewerker Harold Poortinga van akkerbouwer Eise Halsema in het Groningse Kloosterburen spuit kuubskisten schoon. In de kisten hebben pootaardappelen gezeten, zegt Halsema. "Ik heb bijna tweehonderd kisten en ik huur er nog honderd bij. Het schoonspuiten neemt zo’n twee dagen in beslag. Daar hebben we nu tijd voor want op het land kunnen we nog niet aan de slag." Foto Jan Bouwman

Ongeveer 200 trekkers blokkeren een drietal snelwegen in Noord-Frankrijk. Ze zijn onderdeel van een grootschalige demonstratie in en nabij Lille, gericht tegen landbouwhervormingen. Volgens de boerenorganisaties in Frankrijk staat de toekomst van een regionaal gerichte landbouweconomie onder druk door de liberalisering die landbouwminister Michel Barnier voorstaat. Daarnaast maken jonge boeren zich grote zorgen over verlaagde toeslagen. Foto EPA

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.