Home

Achtergrond 179 x bekeken

Lichtpuntje

Het zijn barre tijden voor de tuinbouw en de kredietcrisis wordt als de grote boosdoener aangewezen. De roep om overheidssteun zwelt aan.

Maar daarin vormen wij geen uitzondering en dus zit er niks anders op om netjes in de rij aan te sluiten.
De ras-optimisten zien nog wel lichtpuntjes door nu al aan te kondigen dat na zeven magere jaren de vette zullen volgen. Wat er moet gebeuren om die weer aan te laten breken, vergeten ze er echter bij te zeggen.
Ook Anthos heeft het kant-en-klare antwoord niet, maar we leveren wel diensten en adviezen, waarmee we onze leden faciliteren. De verkoopvoorwaarden en onze incassodienst zijn daar voorbeelden van, maar ook op het gebied van personeelsbeleid kunnen de leden voor deskundige advisering bij het secretariaat terecht. Zoals we al eerder hebben geconstateerd, is een herpositionering van de handel een noodzaak.

De kredietcrisis heeft aan dat denken nog weer een nieuwe impuls gegeven, maar die constatering had er al eerder toe geleid dat Berenschot in opdracht van Anthos een structuuronderzoek bij de handel uitvoert. Inmiddels hebben de eerste workshops met het bedrijfsleven plaatsgevonden. De belangstelling daarvoor is groot, de betrokkenheid evenzo en het besef dat, los van de crisis, er iets moet gebeuren, groeit met de dag.

Wat mij persoonlijk tijdens de workshops het meeste trof was de wil om het niet bij woorden te laten, maar bovenal het feit dat die woorden geuit werden door een nieuwe generatie van jonge ondernemers met veel nieuw elan. En juist daarin schuilt mijns inziens het lichtpuntje in de duisternis van deze moeilijke tijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.