Home

Achtergrond

Lichte groei aantal bouwvergunningen

In november vorig jaar zijn meer vergunningen ver­leend voor de bouw van stallen, schuren en kassen dan in de maand daarvoor.

Dat blijkt uit cij­fers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De waarde en oppervlakte van de vergunningen in de kassen­bouw daalde tegelijkertijd, terwijl de waarde van de vergunningen voor stallen en schuren juist toe nam. Het aantal verleende bouwver­gunningen voor kassen is in no­vember met 64 procent gestegen naar 18 vergunningen. Opvallend is dat de totale waarde van de ver­gunningen voor de kassenbouw in dezelfde periode met 60 procent is gedaald naar 6 miljoen euro. De oppervlakte van de nieuw te bou­wen kassen daalde met 67 procent naar 189.000 vierkante meter.

In november werden 201 ver­gunningen verleend voor de bouw van stallen of schuren. Dat is 21 procent meer dan in oktober 2008. De waarde van de vergunningen steeg met 13 procent naar 61 mil­joen euro. De oppervlakte van de te bouwen stallen daalde met 3 procent 1.580.000 vierkante me­ter.

In vergelijking met november 2007 zijn er in november 2008 meer bouwactiviteiten op het gebied van stallen en schuren. De waarde is 49 procent hoger, terwijl er ook 25 procent meer vergunningen zijn verstrekt.In de kassenbouw is het aantal vergunningen in november 2008 vergelijkbaar met die in 2007. De waarde van de vergunningen is echter met bijna 90 procent gekel­derd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.