Home

Achtergrond

Levenslang voor doodslag op Marlies van der Kouwe

Ryan P. (27) is vandaag op Curaçao veroordeeld tot levenslang voor doodslag op de Nederlandse apothekersassistente Marlies van der Kouwe op Bonaire.

Dat is conform de eis die de officier van justitie twee weken geleden uitsprak. De rechtbank acht moord niet bewezen, maar wel een zware vorm van doodslag.

P. heeft toegegeven dat hij de 24-jarige vrouw heeft gewurgd, maar ontkent dat hij haar heeft verkracht. Hij heeft gezegd dat hij de tas van de vrouw wilde stelen en dat hij haar daarom van haar fiets heeft getrokken. Toen zij zich verzette, zou hij haar hebben gewurgd.

Van der Kouwe verdween in de nacht van 20 op 21 september vorig jaar op Bonaire, toen ze naar huis fietste in de wijk Hato. Pas een maand later werd haar stoffelijk overschot gevonden, ongeveer 10 kilometer van de plek van haar verdwijning.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.