Home

Achtergrond

Laatste bosbrand Australië onder controle

De laatste van de verwoestende bosbranden die de Australische staat Victoria wekenlang teisterden, is vandaag onder controle gebracht.

Dat heeft de Australische zender ABC zaterdag gemeld op gezag van de brandweer. Mede dankzij de lagere temperaturen en regen kon de brandweer het vuur in het nationale park Wilsons Promontory onder controle krijgen. Door de bosbranden in Victoria vielen zeker 210 doden. De autoriteiten verwachten dat dit aantal nog zal toenemen wanneer het forensisch onderzoek eenmaal is afgerond. Meer dan tweeduizend huizen gingen in vlammen op.

De bosbranden werden veroorzaakt doordat het de afgelopen dertien jaar nauwelijks heeft geregend in het zuidoosten van Australië. Gedurende de eerste twee maanden van dit jaar viel in de stad Melbourne minder dan 4 millimeter regen. In Nederland duurt het tijdens een normale regenbui ongeveer een half uur om die hoeveelheid te bereiken, aldus het KNMI.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.