Home

Achtergrond 406 x bekeken 8 reacties

LTO: Arla biedt de veehouders continuïteit

"We hadden liever gezien dat de fabriek bij FrieslandCampina was gebleven, maar Arla biedt wel continuïteit."

Dit meldt Siem-jan Schenk, voorzitter van de LTO-vakgroep Melkveehouderij, in reactie op het voornemen van Arla Foods om de fabriek van FrieslandCampina in Nijkerk over te nemen.

"Als de fabriek dan toch overgenomen moet worden, dan het liefst door een professionele partij", aldus Schenk. Volgens hem kan Arla de continuïteit waarborgen. "Continuïteit is waar melkveehouders meer dan ooit naar kijken", aldus Schenk.

Wat de overname door Arla voor gevolgen heeft voor de Nederlandse melkveehouder vindt hij moeilijk in te schatten. "Dat er een concurrent op de Nederlandse markt bij zou komen was al duidelijk", vertelt Schenk. "Het blijft merkwaardig dat Eurocommissaris Neelie Kroes deze voorwaarden heeft gesteld."

Reactie NMV

"Ik vind het een vreemde gang van zaken", aldus Peter ten Hoeve, voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond. "Arla komt op deze manier te makkelijk Nederland binnen." Ten Hoeve spreekt van een absurde situatie. Hij vraagt zich af wat de fusie tussen Friesland Foods en Campina eigenlijk voor zin heeft.

Hij vond het een slimme zet van Friesland Foods en Campina om te fuseren zodat ze sterker tegenover de retail zouden komen te staan. Dit voordeel is door de toetreding van Arla tot de Nederlandse markt volgens Ten Hoeve teniet gedaan.

Lees ook Arla wil Friesland Foods Fresh Nijkerk kopen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boesje

  Inderdaad Ard, DOC was beter geweest.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Vreemde open deur wordt er weer ingetrapt door de LTO. De melk zal wel worden opgehaald maar tegen welke prijs ? Is dat dan niet van belang voor de LTO? Raar clubje is het toch en wat nog gekker is ik ben er ook nog lid van
  Misschien toch maar opzeggen binnenkort

 • no-profile-image

  gerard vanhommerig

  Sorry, ik vind het nog steeds de domste beslissing van de ledenraden deze voorwaarden te aksepteren. bij samen werken moet een en een drie zijn anders wordt het niks . Nu is het nog minder dan 2. Maar ja dat is het probleem van huidige bestuurders macht willen maar geen gezag hebben!!!!!

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Arla heeft nog steeds geen continuiteit geboden, dus Siem-Jan verteld onzin.

 • no-profile-image

  Ard Eshuis

  Blijft een rare gozer die Schenk, wie kan als melkveehouder nu blij zijn met een geduchte concurrent in eigen land? Dat Aldi en cs melk goedkoper uit DLD en Belgie kunnen halen is al erg genoeg, AH en Super zijn lachende derde. Kunnen nu nog beter dan vroeger RFC onder druk zetten goedkoper te leveren. Wat een blunder van LTO, ik had liever een minder solide onderneming gezien die later eenvoudigweg over tenemen zou zijn door een andere partij, reeds op de NL markt aanwezig. Maar ja het pluche is heerlijk zacht en blijft dat zo ook wel.... Pas op dat je er niet afglijdt Schenk....

 • no-profile-image

  dirk

  Ik denk dat schenk zijn eigen drukker kan maken over de melkprijs die op dit moment word uitbetaald dan op dit soort berichten te reageren De melkprijs op dit moment is veel belagrijker Maar zo als zo vaak heeft ten hoeve gelijk

 • no-profile-image

  A.G.

  Eén continuiteit krijgen we: die van de neergang!!!!

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  LTO voor de wijkers en NMV voor de blijvers?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.