Home

Achtergrond

LNV trekt maatregelen blauwtong type 6 in

De maatregelen tegen blauwtong type 6 worden met ingang van vannacht 0.00 uur ingetrokken.

Dat heeft minister Gerda Verburg (LNV) zojuist bekendgemaakt. Het beperkingsgebied voor blauwtong type 6 wordt opgeheven. De export van herkauwers wordt hiermee versoepeld. Veel EU-lidstaten willen alleen gevaccineerde dieren ontvangen; tegen BT-6 is geen vaccin beschikbaar.

Nederland is nog wel (deel van het) beperkingsgebied voor blauwtong type 8. Binnen het beperkingsgebied mogen herkauwers zonder extra voorwaarden worden vervoerd, hoewel wordt geadviseerd dieren te vaccineren en alleen gevaccineerde dieren te vervoeren. Lidstaten die vrij zijn van blauwtong eisen meestal dat dieren ingeënt zijn tegen blauwtong (type 8).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.