Home

Achtergrond

LLTB: kwart Limburgse landbouwgrond wordt geclaimd

Meer dan een kwart van de landbouwgrond in Lim­burg wordt de komende tien jaar geclaimd voor andere doelein­den.

Dat concludeert de Limburgse Land- en Tuinbouwbond LLTB op basis van een inventarisering van de grondclaims in deze provincie. In totaal zou 26.300 hectare landbouwgrond geclaimd worden voor de aanleg van natuur, stads­uitbreiding of de aanleg van indu­strie- of recreatieterrein.

Ook de aanleg van landgoede­ren blijkt veel landbouwgrond op te slokken in de provincie. Vol­gens de inventarisatie van de LLTB blijkt alleen al in het Ge­leenbeekdal 350 hectare land­bouwgrond ingericht te worden als landgoed. LTO Noord maakte in haar re­gio vorig jaar een grove inventari­satie. De noordelijke belangenver­eniging constateerde dat op 70.000 hectare landbouwgrond een claim ligt. "We gaan de resultaten van het uitgebreide onderzoek in Lim­burg nu bekijken. Op basis hier­van beoordelen we of ook in het LTO Noord-gebied een meer gede­tailleerd onderzoek naar claims op landbouwgronden nodig is", aldus een woordvoerder van LTO Noord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.