Home

Achtergrond 167 x bekeken 1 reactie

Kroes: mogelijkheden Brussel zijn beperkt

De mogelijkheden van de Europese Commissie om de economische crisis te bestrijden zijn beperkt.

Europees Commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) heeft dat vandaag gezegd in Parijs. "Het is tijd dat de burgers de beperkingen erkennen van de Europese overheid. Of anders moeten ze meer macht en geld aan Brussel geven'', aldus de Nederlandse Eurocommissaris. Met het jaarlijkse budget van 130 miljoen euro waarover de EU nu beschikt, zijn bepaalde dingen wel mogelijk en andere niet, betoogde Kroes.

Ze waarschuwde dat de economische crisis langdurig en moeilijk kan worden en dat het aanpakken ervan niet alleen aan de Europese Commissie kan worden overgelaten. De lidstaten, de bedrijven en de burgers zelf moeten een fundamentele rol spelen, zei ze.
Kroes noemde de verkiezingen voor het Europees Parlement in juni een test. "Voor de levensvatbaarheid van onze economie moeten we samenwerken en het Europese project een nieuwe start geven.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ze kan het de zuivelondernemingen anders wel knap lastig maken,overheidssteun aan banken en andere financiele instellingen worden zo goedgekeurd want ze is bang dat die anders omvallen,kunnen die nog even doorgaan met zakkenvullen

Of registreer je om te kunnen reageren.