Home

Achtergrond 261 x bekeken 2 reacties

Kritiek op verklaring Wereld Water Forum

Diverse landen en actiegroepen hebbenkritiek geuit op de slotverklaring van het Wereld Water Forum. Meer dan honderd landen ondertekenden in de Turkse stad Istanbul een document waarin staat dat ze streven naar schoon water en sanitaire voorzieningen voor de miljarden mensen die daar nu niet over beschikken.

De critici vinden de verklaring te vaag. Een aantal landen had liever gezien dat het recht op schoon drinkwater zou worden opgenomen in de slotverklaring. Een meerderheid wilde echter niet verder gaan dan de constatering dat schoon drinkwater een basisbehoefte is voor de mens.

Wereldwijd beschikken circa 880 miljoen mensen niet over schoon drinkwater, zo meldde de Organisatie voor Economische Samenwerkign en Ontwikkling (OESO) onlangs in een rapport. Twee miljard mensen hebben geen fatsoenlijke toiletvoorziening.

Het Wereld Water Forum wordt om de drie jaar georganiseerd door de Wereld Water Raad, een organisatie die opereert vanuit Frankrijk en die deels wordt gefinancierd door de waterbedrijven. Zondag werd het zevendaagse forum afgesloten. Voor Nederland was staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat) vanaf woensdag op de bijeenkomst, die een giga-opkomst had met zeker 25.000 deelnemers. Nooit eerder waren het er zoveel. Er waren driehonderd Nederlanders namens de watersector, waaronder ook wetenschappers, en bestuurders van waterschappen en provincies.

Foto

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Johan

    De geboorteexplosie gaat vrolijk verder in de islaam en 3e wereld landen en men protesteert bij het water forum dat niet iedereen koel helder water heeft! Ja, daag, het westen moet er voor zorgen volgens deze linkse mensenrechten activisten dat iedereen zijn natje en droogje krijgt en maar door kan blijven fokken tot dat de planeet er aan kapot gaat.

  • no-profile-image

    gert

    in veel arme landen is er corruptie en zijn de dictators de baas,moeten ze daar eerst wat aan doen ,anders bereik je toch niks ,tenzij je de zakken wilt vullen van de dictators.De actiegroepen moeten maar eens gaan praten met de dictators bv,soedan,zimbabwe,enz.

Of registreer je om te kunnen reageren.