Home

Achtergrond

Klant Belgische supermarkt betaalt vaak te veel

In de Belgische supermarkten wordt één op de negen producten foutief afgerekend aan de kassa.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop, zo meldde de Vlaamse Krant Het Laatste Nieuws donderdag.

In de meeste gevallen is de prijs die de consument betaalt hoger dan de eigenlijke prijs. Voor het onderzoek werden 75 supermarkten bezocht. Van de bezochte winkels maakte 89 procent minimaal één fout aan de kassa.

Vooral bij producten die in de aanbieding zijn of die zijn afgeprijsd omdat de uiterste verkoopdatum bijna is verstreken, gaat het vaak fout aan de kassa.

Fedis, de Belgische federatie van de distributie, zegt in een reactie te twijfelen aan de juistheid van de bevindingen van Test-Aankoop. De organisatie zegt zich liever te baseren op cijfers van de Algemene Directie Controle en Bemiddeling van de Federale Overheidsdienst Economie.

Deze dienst voerde in september en december 2008 twee grootschalige controles uit. ”Toen klopte de prijs op het kasticket in minder dan 3 procent van de gevallen niet met de prijs die in de winkel aangegeven wordt”, aldus Fedis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.