Home

Achtergrond 457 x bekeken 2 reacties

Kaasmakers Agrarisch Ondernemer 2009

Kaasmakers Sjaak en Karin van Veen uit Zoeterwoude hebben vanmiddag de titel Agrarisch Ondernemer 2009 in de wacht gesleept.

Landbouwminister Gerda Verburg maakte de winnaars bekend in Zeist. Het Zuid-Hollandse paar zette ook de publieksprijs op zijn naam. Foto William Hoogteyling

Aardbeienteler Conetta van Beusichem plukt Elianny-aardbeien. Het nieuwe aardbeienras staat nu voor het tweede jaar op het bedrijf van Wout en Conetta van Beusichem. Vorig jaar lag de kilo-opbrengst van het ras circa 30 procent onder die van Elsanta. Dit jaar kan die op een vergelijkbaar niveau uitkomen, verwacht Wout. Het ras staat in 3.000 vierkante meter kas en wordt afgezet door Fruitmasters. Foto William Hoogteyling

Leerlingen van Helicon-opleidingen in Geldermalsen oefenden vandaag op levend vee van de familie Bongers in Tiel bij de cursus kunstmatig insemineren. Henk de Bruin uit het Gelderse Horssen verzorgt al twaalf jaar cursussen voor veehouders, aspirant-inseminators en scholieren. In die twaalf jaar is de techniek verfijnd, zegt De Bruin. Het lukt De Bruin nog steeds om oefenbedrijven te vinden met voldoende vee, waar cursisten praktijkervaring kunnen opdoen. Foto Vidi Photo

Kalvermester Hennie Henken schept samen met zijn vrouw gehakseld olifantsgras (miscanthus) op. Henken gebruikt het olifantsgras voor de verwarming van de kalverstal. De afgelopen periode gebruikte hij aangekocht product van een teler uit het Gelderse Appel bij Nijkerk. Zelf teelt hij sinds 2007 olifantsgras. Dit jaar komt dit gewas volop in productie (tot 20 ton droge stof per hectare) en kan er geoogst worden. Gisteren tijdens een open dag bezochten zo’n 300 tot 400 mensen het bedrijf van Henken. Foto VidiPhoto

Een tweeling komt geregeld voor, maar een drieling is toch wat zeldzamer. Deze drieling Molli, Dolli en Bambi is twee weken geleden geboren in het Hongaarse Hajdubagos. Het is overigens maar de vraag of de veehouder de kalveren zal aanhouden. Als Bambi, net als in het verhaal waarop de naam is gebaseerd, mannelijk bloed door de aderen heeft stromen is de kans groot dat Molli en Dolli onvruchtbaar zijn. Foto ANP

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Niek van der Poel

  Gefeliciteerd met jullie behaalde succes.

  Groeten van Niek, Thea en Jeroen.

 • no-profile-image

  jan en nel

  Heey Sjaak en Karin,
  HARTstikke leuk dat jullie hebben gewonnen. Gefeliciteerd!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.