Home

Achtergrond 180 x bekeken

Jordaanse prins eregast op Boomfeestdag

De Jordaanse prins Hamzah, zoon van koningin Noor en koning Hussein, is vandaag eregast tijdens de officiële opening van de 53e viering van de Boomfeestdag in Oirschot.

Hamzah plant samen met andere hoogwaardigheidsbekleders, zoals staatsecretaris Jack de Vries (Defensie) en landbouwminister Gerda Verburg, en honderden kinderen uit Eindhoven en Oirschot honderden bomen op de zogenoemde Groene Corridor. Deze bomenlaan zal Eindhoven met Oirschot gaan verbinden.

De openingsfestiviteiten worden gehouden op de Generaal-Majoor de Ruyter van Stevinck Kazerne in Oirschot. Daar ondertekenen de kinderen als eersten de zogeheten Kids-Countdown 2010. Daarin verklaren zij een bijdrage te leveren aan een schone en groene wereld.

Op nationale Boomfeestdag planten kinderen op verschillende plaatsen in het hele land bomen. Volgens de organisatie doen ruim 350 gemeenten mee. Met het planten van de bomen wordt een substantiële bijdrage geleverd aan het terugdringen van vervuiling door het broeikasgas CO2, aldus de organisatie.

Prins Hamzah is bij de viering in Nederland omdat hij beschermheer en voorzitter is van de Jordaanse stichting Boomfeestdag, Al Shajarah. Deze stichting hield in januari de eerste Jordaanse Boomfeestdag naar Nederlands voorbeeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.