Home

Achtergrond 158 x bekeken

Japanse centrale bank pompt meer geld in economie

De centrale bank van Japan gaat meer geld in de economie pompen in een poging de diepste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog af te remmen.

Dat maakte de Bank of Japan (BoJ) vandaag bekend. De centrale bank verhoogt zijn aankopen van staatsobligaties dit jaar tot 21,6 biljoen yen (168 miljard euro). Dat is een derde meer dan de bank eerder aankondigde. De aankoop van de obligaties moet de overheid meer ruimte geven om de economie te stimuleren en moet banken in staat stellen meer kredieten te verlenen.

De centrale bank besloot woensdag het belangrijkste rentepercentage onveranderd op 0,1 procent te laten staan. Een dag eerder had de BoJ al aangekondigd commerciële banken de kans te willen geven nog eens 1 biljoen yen (circa 7,7 miljard euro) te lenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.