Home

Achtergrond 205 x bekeken

Jacht op 280.000 zeehonden veroorzaakt woede

Organisaties die opkomen voor dierenrechten hebben zaterdag felle kritiek geuit op het nieuwe quotum voor de zeehondenjacht in Canada.

Dit jaar mogen aan de Atlantische kust van het land 280.000 zeehonden worden gedood. Dat zijn er vijfduizend meer dan vorig jaar en tienduizend meer dan in 2007. De regering van Canada stelde het quotum vrijdag vast.

Volgens de belangenorganisaties is het onzinnig om zoveel zeehonden om het leven te brengen. Het voortbestaan van de dieren komt in gevaar, terwijl de vraag naar bont naar verwachting zal afnemen. Zo is het goed mogelijk dat er een totaalverbod op het gebruik van bont komt in de Europese Unie. Het Europees Parlement stemt volgende maand over het verbod.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.