Home

Achtergrond

Investeringssteun bij inleveren bietenquotum

Bietentelers kunnen 40 procent subsidie krijgen op in­vesteringen die de teelt en ver­werking van gewassen efficiënter maken.

Hiervoor stelt Brussel 8 miljoen euro beschikbaar. Het geld is bedoeld om telers te ondersteunen die quotum hebben ingeleverd, of met de teelt zijn ge­stopt. Het landbouwministerie legt de laatste hand aan een subsi­dieregeling, die op 1 juli van kracht moet worden.

Hoewel het ministerie niets wil zeggen over de inhoud, heeft Cosun, die bij de opstelling betrokken is geweest, wel al details bekendgemaakt. Zo geldt de 40 procent subsidie alleen voor investeringen van minimaal 10.000 en maximaal 100.000 euro.

Naast de 8 miljoen is er ook 4 miljoen euro voor voorlichtings­projecten voor akkerbouwers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.