Home

Achtergrond

Interpol ontkent arrestatiebevel Olmert om Gaza

Interpol heeft vandaag ontkend dat zij op verzoek van Iran de Israëlische premier Ehud Olmert en veertien andere hoge Israëlische functionarissen wil aanhouden wegens oorlogsmisdaden in de Gazastrook.

Een Iraanse aanklager had eerder vandaag tegen Iraanse media gezegd dat Teheran een verzoek van die strekking had ingediend. Teheran zou vinden dat naast Olmert onder anderen ook minister van Defensie Ehud Barak en minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni moeten worden opgepakt. Maar de internationale politieorganisatie ontkent zo'n verzoek van Iran of een ander van de 187 aangesloten landen te hebben ontvangen.

Eind vorig jaar richtte Iran een speciaal tribunaal op voor het berechten van Israëliërs die misdaden zouden hebben gepleegd tegen de bevolking in de Gazastrook. Door het Israëlische offensief in de Gazastrook vielen in december en januari circa 1.400 doden en 5.500 gewonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.