Home

Achtergrond 200 x bekeken 1 reactie

Inflatie februari op 2 procent

De Nederlandse inflatie is in februari uitgekomen op 2,0 procent.

Dat is 0,1 procentpunt hoger dan in januari. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De belangrijkste oorzaak van de hogere inflatie is de prijsstijging van benzine. Ook voedingsmiddelen waren duurder dan in 2008.

Benzine was in februari 3,8 procent duurder dan in januari. In de tweede helft van 2008 werd benzine juist iedere maand goedkoper. Benzine was in februari nog wel 13 procent goedkoper dan een jaar eerder.

Groenten en aardappelen waren in februari 2009 12 procent duurder dan in februari 2008. De prijzen van melk, kaas en eieren zijn 1,7 procent hoger dan een jaar geleden. Het totale pakket voedingsmiddelen- en drankenpakket was in februari van dit jaar 4,3 procent duurder vergeleken met vorig jaar.

Kelly Lubbers

Eén reactie

  • no-profile-image

    fryske boer

    prijsvan melk,kaasen eieren 1,7 procent hoger dan vorig jaar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. melkprijs bijna 50 % lager . Hier zit toch wel heel iets scheef

Of registreer je om te kunnen reageren.