Home

Achtergrond 316 x bekeken

Imker moordt om honing

Een imker die honing roofde, is in Australië tot een levenslange celstraf veroordeeld wegens moord op een collega.

De 34-jarige man schoot in mei 2007 ten zuiden van Brisbane de bijenhouder Anthony Knight dood. De dader, Donald Alcock, verkeerde in grote financiële moeilijkheden. Hij ging 's nachts naar zijn slachtoffer om honing te stelen, maar daar aangekomen realiseerde hij zich dat hij de vaten honing nooit zou kunnen afvoeren zonder dat Knight wakker zou worden. Hij schoot toen het slachtoffer dood.

De dader ging er in zijn auto vandoor met vaten honing ter waarde van ruim 20.000 euro. Hij reed naar een groothandel om de waar te verkopen. Bij het lossen van de lading viel een ton honing van 1400 kilo bovenop hem.

Behalve een ambulance kwam ook de politie naar de plaats van het ongeval. De politie maakte er foto's. Op de vaten honing stonden tekens waaruit bleek dat ze van de imker Knight vandaan kwamen. Dat bleek een belangrijke aanwijzing voor de oplossing van de moord op de bijenhouder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.